EruaNeto

מדריכים ומאמרים במגוון תחומים ונושאים

מדריך למי שעומד לעבור השתלת שיניים

מה זה בכלל השתלת שיניים?

אם אתם לא סגורים בדיוק מהי השתלת שיניים הגעתם למקום הנכון. השתלת שיניים הינה תהליך שכיח ולעיתים אף יכולה להתבצע ביום אחד. השתלות שיניים קיימות כבר ארבעים שנה אולם זהו תחום אשר נמצא תחת מחקר קבוע ומתפתח כל הזמן.
השתלת שיניים הינה התהליך היחידי אשר מהווה תחליף איכותי הן לשורש השן והן לכותרות השיניים הגלויות לעין בחלל הפה. כמו כן, להשתלת שיניים ישנם יתרונות יחסיים לפתרונות השונים, כמו: שחזור השן הפגועה בלי צורך לפגוע בשיניים הסמוכות והשתלים עשויים להיות תומכים עבור תותבת אשר מקלים על יציבותה ונוחיות השימוש בה.

מי צריך השתלת שיניים?מידע על השתלת שיניים

השתלת שיניים מיועדת עבור כל אדם אשר חסרה לו שן אחת או יותר ומתבצעת בהרדמה מקומית, ואין צורך בהרדמה מלאה. יש לשקול השתלת שיניים במקרים של חוסר שיניים מולד, פגיעות הנובעות מעששת, חבלות ובלאי במהלך השנים ומחלות חניכיים. אולם, אין לבצע השתלת שיניים במטופלים אשר סובלים ממחלה כללית חמורה שאינה מטופלת, במטופלים בעלי מערכת חיסון לקויה (כמו: החולים הנמצאים בטיפול כימותרפיה, חולים בסוכרת לא מבוקרת וכו') ומטופלים אשר מנועים משיתוף פעולה (כמו: מחלות פסיכיאטריות). השתלת שיניים נועדה כפתרון אחרון רק לאחר שנקבע כי אין אפשרות להציל את השן ו/או העצם הפגועה.

למה צריך השתלת שיניים?

היתרון המהותי והבולט ביותר של השתלת שיניים הינו היכולת ללעוס ולנגוס בצורה חופשית, נוחה וקלה. מחקרים הוכיחו כי כוח הלעיסה לאחר השתלה גדל ב-20% משיניים טבעיות לו היו קיימות.
כמו כן, ישנו יתרון קוסמטי ופסיכולוגי מובהק המשלים לאנשים מחוסרי שיניים מראה מלא ואסתטי.

השתלת שיניים – שלבים

שלב ראשון – אבחון מקצועי אצל רופא שיניים.
שלב שני – פגישה עם הרופא המנתח הכוללת צילומים פנוראמיים וצילומי C.T. כמו כן, יורכב עבור המטופל צוות רפואי שלם המכיל כירורג, משקם, ומעבדת שיניים אשר מייצרת את השתלים על פי המידות הספציפיות. במקרים בהם ישנם גורמים מפריעים להשתלה כמו: השתלת עצם, עקירות וכו' יבוצע טיפול שיקום מקיף בפה המטופל לפני ההשתלה. חשוב להקפיד כי תהליך השתלת שיניים יבוצע במרפאה מקצועית וסטרילית. כשעה לפני הטיפול יקבל המטופל אנטיביוטיקה ומשככי כאבים בכדי למנוע זיהום וכאבים חזקים. לאחר מכן, תבוצע הרדמה מקומית ובמקרים מסוימים בהם המטופל הינו חרדתי אף הרדמה מלאה.
שלב שלישי – הרופא המטפל יבצע חיטוי וקידוח מדויק דרך הרקמה הסובבת את עצם הלסת והשתלים יוברגו אליו.
שלב רביעי – תפירת האזור הרגיש
שלב חמישי – יועבר המטופל לחדר מנוחה חבוש במקום הרגיש לצורך ביקורת ומנוחה, ולאחר מכן ישוחרר לביתו.
שלב שישי – לאחר מספר ימים מיום ההשתלה המטופל צריך להגיע לביקורת אצל הרופא המטפל ובה גם יסירו לו את התפרים.
שלב שביעי – תהליך הקליטה והקיבוע של השתלים בגוף המטופל אשר נע בין שלושה חודשים לחצי שנה
שלב שמיני – הרופא המטפל יבצע מבנה וכתר המותאמים במידותיהם לפה המטופל

השתלת שיניים – תופעות לוואי

בימים לאחר ההשתלה יסבול המטופל מנפיחות וכאב קל, ושינוי צבע העור כתוצאה משטף דם מקומי. תופעות אלה יחלפו לאחר מספר ימים. לאחר השתלת שיניים מומלץ לאכול אוכל רך ולא חם, לשטוף את הפה ביסודיות, לקחת אנטיביוטיקה ובמקרים של כאב מתמשך יש לקחת כדורים לשיכוך כאבים. כמו כן, מומלץ להימנע ממאמץ יתר בימים לאחר ההשתלה.

השתלת שינייםטיפול שינייםרפואת שיניים

• נובמבר 18, 2014


הפוסט הקודם

הפוסט הבא